С увеличаването на заплахата от изменение на климата компаниите по света

...
С увеличаването на заплахата от изменение на климата компаниите по света
Коментари Харесай

Пасажерите могат да летят в крилата

С увеличението на опасността от изменение на климата фирмите по света се пробват да намерят метод да понижат въглеродните си излъчвания. Компаниите, които най-усилено работят по този въпрос, са в авиационния бранш.

Вижте новия аероплан Flying-V, който е въодушевен от китарите Gibson Flying. Той харчи 20% по-малко гориво от най-ефективния аероплан. Докато обичайните самолети имат 2 крила и 1 тяло, той има 2 крила, в които се намират пътническите салони. Двигателите са ситуирани ексцентрично - сред крилата салони. Още по-добра вест е, че не би трябвало да чакаме дълго, тъй като прототипът на модела ще има своя първи полет по-късно тази година.

Концепцията е създадена от откриватели от Технологичния университет " Делфт " в Холандия, а планът се финансира от KLM. Ако всичко върви по проект, скоро ще забележим тези самолети в небето.

Размахът на крилата е същият като при общоприети самолети, само че този модел побира пасажерите в крилата. Това значи, че самолетът ще събере до 314 души в пространство, което нормално остава празно. Тук се крие и успеваемостта на разхода на гориво - с едно и също гориво ще се транспортират повече пасажери.

Според Петър Елбрус, основен изпълнителен шеф на KLM, този план има капацитет да бъде пионер в " устойчивата авиация ". Как ще пътуват хората в Flying-V? Питър Уинк, инженер, работещ по плана, припомня: „ Новата форма значи, че имаме вълнуващи дизайнерски благоприятни условия за интериора, което прави полета по-удобен за пасажерите. Част от пътниците ще имат такава позиция, каквато имат водачите ". 

През октомври тази година моделът Flying-V ще бъде тестван. Тогава откривателите ще гледат най-много дали самолетът ще бъде постоянен при хвърчене с по-бавна скорост. Ако този тест е сполучлив, ще има още няколко теста, след което самолетът ще стартира да се употребява и в комерсиални полети.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР